mobile menu

Külföldön bekövetkezett halálozás esetén

Külföldön bekövetkezett halálozás esetén az adott országra vonatkozó helyi szabályozások szerint szükséges eljárni az elhunyt Magyarországra történő hazaszállítása, vagy az adott országban történő elhamvasztása, majd a hamvak Magyarországra szállítása érdekében. A hazaszállításhoz minden esetben szükséges az adott országban kiállított halotti anyakönyvi kivonat, a helyi népegészségügyi szolgálat szállítási engedélye, valamint a Magyarország Konzulátusa által kiadott szállítási engedély.

Társaságunk távolsági halott szállításra kialakított, hűtött rakterű szállító gépjárművel rendelkezik. Munkatársaink felveszik a kapcsolatot az adott ország konzulátusával, s rövid időn belül intézkednek az elhunyt hazaszállításáról, szem előtt tartva a szállítási költségek lehető legalacsonyabb szinten tartásának az igényét.


Kórboncolás: Ha halál természetes, de az oka nem ismert, ha az elhunyt egészségügyi intézményben hunyt el, illetve hamvasztásos temetési mód választása esetén.
Igazságügyi boncolás: Ha a halál közterületen következett be, ha a halál nem természetes úton következett be.
Temető: A halál természetes eredetű, boncolást követően a halál oka ismert, koporsós temetés esetén, hamvasztást követően hamvasztásos temetés esetén.
Hamvasztó üzem: A halál oka ismert, hamvasztható az elhunyt, nem természetes halál esetén Rendőrség engedélye rendelkezésre áll.
Temető: Lakáson bekövetkezett halál esetén, ha a halál természetes eredetű, és a halál oka ismert, koporsós temetés választása esetén.

Önnek nincs más dolga, csak hogy felvegye a kapcsolatot Társaságunkkal!

Forduljon hozzánk bizalommal, fáradjon be a Debreceni Köztemető I. számú kapujánál található Temető Ügyfélszolgálati Irodánkba, ahol munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére.

Érdeklődjön!
mobil: 06-30/6561-389
email: info@aksdtemetkezes.hu