mobile menu

Koporsós temetés

Társaságunk minden részletre kiterjedő, teljes körű ügyintézést biztosít a gyászoló hozzátartozók és az eltemettetők részére a hagyományos, koporsós temetési mód megszervezése során, megkönnyítve a döntési helyzeteket ebben a fájdalmas időszakban. A Debreceni Köztemetőkben az AKSD Temetkezés Debrecen kizárólagos joggal végzi a hagyományos, koporsós temetéseket A Debreceni Köztemetők területén hagyományos, koporsós temetés új, vagy meglévő sírba, földbe temetéssel, illetve alépítménnyel rendelkező sírboltba temetéssel történhet.

A Debreceni Köztemetőkben Társaságunk kizárólagos joggal végzi a hagyományos, koporsós temetéseket egészen a ravatalozástól a koszorúk sírra helyezéséig, így gazdaságos megoldásokat tudunk kínálni, elsődlegesen szem előtt tartva, hogy a temetkezési költségek a lehető legkedvezőbben alakuljanak az Ön számára.

temetkezes-debrecen-koporsos-temetes.jpg

Társaságunk teljes körűen minden teendőt elintéz Ön helyett!

Önnek nincs más dolga, csak hogy felvegye a kapcsolatot Társaságunkkal!


Forduljon hozzánk bizalommal, fáradjon be a Debreceni Köztemető I. számú kapujánál található Temető Ügyfélszolgálati Irodánkba, ahol munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére.

Kérje kedvezményes, az Ön igényeire szabott ajánlatainkat, vagy válasszon speciális, extra kedvezményeket tartalmazó csomagjaink közül!


Érdeklődjön Munkatársainknál!

A.K.S.D. Temetkezés
Nagyerdei Köztemető I. kapu
4028 Debrecen, Benczúr Gyula u. 6.

Mobil: 06-30/6561-389
Mobil: 06-30/515-4826
E-mail: info@aksdtemetkezes.hu
Web: www.aksdtemetkezes.hu


Koporsós temetéshez szükséges temetkezési kellékek

A hagyományos, koporsós temetéshez szükséges temetkezési kellékeink körét úgy alakítottuk ki, hogy a magas minőség szem előtt tartása mellett mindenki számára megnyugtató megoldást kínáljon. Bemutató termünkben a hagyományos négyszögletű koporsók, és a hatszögletű koporsók mellett a nyolcszögletű és az amerikai típusú koporsók is megtalálhatóak. Az alacsonyabb árfekvésű laminált koporsóktól egészen a prémium minőségű keményfa koporsóig, a legjobb ár-érték arányt biztosítva tudunk megoldásokat kínálni. A temetéshez szükséges egyéb kellékek tekintetében is széles választékkal állunk a rendelkezésére, legyen az sírjelző (fejfa vagy kereszt), rögfogó, koporsó dísz (feszületek, kelyhek, koporsó koszorú, stb.), koporsó vagy sírjelző felirat.

Hagyományos, koporsós temetési helyek a Debreceni Köztemetőkben

A Debreceni Köztemetők területén hagyományos, koporsós temetés új, vagy meglévő sírba, földbe temetéssel, illetve alépítménnyel rendelkező sírboltba temetéssel történhet.

Hagyományos, koporsós temetés menete

Az elhunyt a temetés időpontja előtt 30 perccel felravatalozásra kerül a kiválasztott ravatalozó teremben. A temetés megkezdése előtt 25 perccel az eltemettető és a szűk család befárad a ravatalozó terembe, ahol megtörténik az elhunyt azonosítása, valamint a megrendelt temetkezési kellékek és szolgáltatások egyeztetése, majd a ravatalozó kollégák félrevonulnak, s biztosítják a szűk családnak a meghitt végső búcsút. Az eltemettető jelzésére a ravatalozó kollégák kinyitják a ravatalozó terem ajtaját, amivel kezdetét veszi a szertartás előtti csendes, igény szerint halk zene melletti búcsú. A szertartás megkezdése előtt a ravatalozó kollégák még utoljára biztosítják a szűk családnak az elhunyt megtekintését, a tőle való elbúcsúzást, majd a koporsót véglegesen lezárják.

A szertartást követően a ravatalozó kollégák megkezdik a virágok és koszorúk gyászautóra hordását és elhelyezését, majd ezt követően a koporsót a gyászautóba helyezik. 

A gyászautó, mögötte a gyászolókkal, csendes menetben, igény szerint halk zene mellett lépésben halad a sírhelyig. A sírhelynél a munkatársaink a választott szertartás módjától függően vagy a sírhelyre helyezik vagy a sírba leengedik a koporsót, amely után megtörténik a rövid búcsúztatás. A szertartás végeztével a sírra helyezett koporsót leengedik a sírba, ráengedik a rögfogót. Ekkor a sírásó kollégák lehetőséget biztosítanak a gyászolóknak, hogy egy marék földet, vagy egy-egy szál virágot bedobjanak a sírba, majd megkezdik a sír behantolását. A behantolás végeztével a sírjelzőt a sír fejrészénél helyezik el, a virágokat és koszorúkat ráhelyezik a sírhantra.

A temetés befejeztével a család fogadja a részvét nyilvánításokat, de ez idő alatt 1 fő sírásó kolléga a helyszínen marad, addig amíg a család nem kéri, hogy távozzon, vagy amíg az utolsó gyászoló el nem hagyja helyszínt.