mobile menu

Hamvasztásos temetés

Társaságunk minden részletre kiterjedő, teljes körű ügyintézést biztosít a gyászoló hozzátartozók és az eltemettetők részére a hamvasztásos temetési mód megszervezése során, megkönnyítve a döntési helyzeteket ebben a fájdalmas időszakban. A Debreceni Köztemetők területén hamvasztásos temetés urna elhelyezéssel vagy a hamvak szórásával történhet. Az urna elhelyezés történhet új, vagy meglévő sírba, földbe temetéssel, illetve alépítménnyel rendelkező sírboltba temetéssel, illetve urnafalba és urnafülkébe.

Társaságunk a Debreceni Köztemetőben kedvező feltételek mellett 2 napos határidővel végezi el a hamvasztásokat.

temetkezes-debrecen-hamvasztasos-temetes_1.jpg temetkezes-debrecen-hamvasztasos-temetes_2.jpg

A Debreceni Köztemetőkben az AKSD Temetkezés kizárólagos joggal végzi a hamvasztásos temetéseket egészen a ravatalozástól a koszorúk sírra helyezéséig, így gazdaságos megoldásokat tudunk kínálni, elsődlegesen szem előtt tartva, hogy a temetkezési költségek a lehető legkedvezőbben alakuljanak az Ön számára.

Társaságunk teljes körűen minden teendőt elintéz Ön helyett!

Önnek nincs más dolga, csak hogy felvegye a kapcsolatot Társaságunkkal!

Forduljon hozzánk bizalommal, fáradjon be a Debreceni Köztemető I. számú kapujánál található Temető Ügyfélszolgálati Irodánkba, ahol munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére.

Kérje kedvezményes, az Ön igényeire szabott ajánlatainkat, vagy válasszon speciális, extra kedvezményeket tartalmazó csomagjaink közül!


Érdeklődjön Munkatársainknál!

A.K.S.D. Temetkezés
Nagyerdei Köztemető I. kapu
4028 Debrecen, Benczúr Gyula u. 6.

Mobil: 06-30/6561-389
Mobil: 
06-30/515-4826
E-mail: info@aksdtemetkezes.hu
Web: www.aksdtemetkezes.hu


A hamvasztásos temetéshez szükséges temetkezési kellékek

A hamvasztásos temetéshez szükséges temetkezési kellékeink körét úgy alakítottuk ki, hogy a magas minőség szem előtt tartása mellett mindenki számára megnyugtató megoldást kínáljon. Bemutató termünkben az alacsonyabb árfekvésű farost hamvasztó koporsóktól a prémium minőségű keményfa hamvasztó koporsóig, az olcsóbb kerámia urnáktól a magas minőségű fém, fa, üveg urnákig, valamint a fa urnakoporsókat is említve, a legjobb ár-érték arányt biztosítva tudunk megoldásokat kínálni. A temetéshez szükséges egyéb kellékek tekintetében is széles választékkal állunk a rendelkezésére, legyen az sírjelző (fejfa vagy kereszt), rögfogó, urnakoporsó dísz (feszületek, kelyhek, koporsó koszorú, stb.), urna-, urnakoporsó vagy sírjelző felirat.

Hamvasztásos temetési helyek a Debreceni Köztemetőkben

A Debreceni Köztemetők területén hamvasztásos temetés urna elhelyezéssel vagy a hamvak szórásával történhet. Az urna elhelyezés történhet új, vagy meglévő sírba, földbe temetéssel, illetve alépítménnyel rendelkező sírboltba temetéssel, illetve urnafalba és urnafülkébe.

Hamvasztásos, urnás temetés menete

Az elhunyt a temetés időpontja előtt 30 perccel felravatalozásra kerül a kiválasztott ravatalozó teremben. A temetés megkezdése előtt 25 perccel az eltemettető és a szűk család befárad a ravatalozó terembe, ahol megtörténik a hamvasztási dokumentumok átadása, valamint a megrendelt temetkezési kellékek és szolgáltatások egyeztetése, majd a ravatalozó kollégák félrevonulnak, s biztosítják a szűk családnak a meghitt végső búcsút. Az eltemettető jelzésére a ravatalozó kollégák kinyitják a ravatalozó terem ajtaját, amivel kezdetét veszi a szertartás előtti csendes, igény szerint halk zene melletti búcsú.

A szertartást követően a ravatalozó kollégák megkezdik a virágok és koszorúk gyászautóra hordását és elhelyezését, majd ezt követően a munkatársak az urnát, vagy az urnakoporsót a gyászautóba helyezik.

A gyászautó, mögötte a gyászolókkal, csendes menetben, igény szerint halk zene mellett lépésben halad a sírhelyig. A sírhelynél a munkatársaink a választott szertartás módjától függően vagy a sírhely mellett egy ravatalasztalra helyezik vagy a sírba leengedik az urnát (urnakoporsót), amely után megtörténik a rövid búcsúztatás. A szertartás végeztével az urnát (urnakoporsót) leengedik a sírba, ráengedik a rögfogót, vagy az urnafalba, urnafülkébe helyezik. Földbe temetés esetén a sírásó kollégák lehetőséget biztosítanak a gyászolóknak, hogy egy marék földet, vagy egy-egy szál virágot bedobjanak a sírba, majd megkezdik a sír behantolását. Amennyiben földbetemetés esetén urnakeszonba kerül elhelyezésre az urna (urnakoporsó), úgy a keszon lezárását követően van lehetőség egy-egy marék föld sírhelyre helyezésére. A behantolás végeztével a sírjelzőt a sír fejrészénél helyezik el, a virágokat és koszorúkat ráhelyezik a sírhantra.

A temetés befejeztével a család fogadja a részvét nyilvánításokat, de ez idő alatt 1 fő sírásó kolléga a helyszínen marad, addig amíg a család nem kéri, hogy távozzon, vagy amíg az utolsó gyászoló el nem hagyja helyszínt.

Hamvak szórása

Az elhunyt a temetés időpontja előtt 30 perccel felravatalozásra kerül a Kolumbárium épület nyitott ravatalozójában (a ravatalozás lehetséges az Ökumenikus Kápolnában vagy a Ravatalozó épületben is). A temetés megkezdése előtt 25 perccel az eltemettető részére megtörténik a hamvasztási dokumentumok átadása, valamint a megrendelt temetkezési kellékek és szolgáltatások egyeztetése, majd a ravatalozó kollégák félrevonulnak, s biztosítják a szűk családnak a meghitt végső búcsút, majd kezdetét veszi a szertartás előtti csendes, igény szerint halk zene melletti búcsú.

A szertartást követően a ravatalozó kollégák megkezdik a virágok és koszorúk szóró parcella szélére hordását és elhelyezését, majd ezt követően a munkatársak az urnát a szóró kegyhelyre helyezik. Ezt követően zenei aláfestés mellett elkezdődik a vízoszlopok játéka, majd a függőleges vízoszlop kialakulását követően a középpontban lévő szóró-urnából centrifugális erő elvén kiszórásra kerülnek a hamvak, amelyet a kupolaszerűen záródó víztömeg mossa le a kegyhely alatt található sírhelybe.