mobile menu

Hamvak szórása

Társaságunk minden részletre kiterjedő, teljes körű ügyintézést biztosít a gyászoló hozzátartozók és az eltemettetők részére a hamvak szórásának megszervezése során. A Debreceni Köztemető legfrekventáltabb részén található Európa legkorszerűbb és legszebb hamuszóró kegyhelye, amely március közepétől október közepéig (vagy az első fagyok beálltáig) áll az eltemettetők rendelkezésére. A legfejlettebb technológiával ellátott kegyhely lehetővé teszi, hogy interneten keresztül is megtekinthessék a hamvak szórását azok a hozzátartozók, akik nem tudnak személyesen részt venni a temetésen.

A Debreceni Köztemetőkben Társaságunk kizárólagos joggal végzi a hamvak szórását egészen a ravatalozástól a virágok szóró-parcellára helyezéséig, így más „közvetítő” temetkezési szolgáltatók bevonása nélkül kézenfekvő és gazdaságos megoldásokat tudunk kínálni, elsődlegesen szem előtt tartva, hogy a temetkezési költségek a lehető legkedvezőbben alakuljanak az Ön számára.

temetkezes-debrecen-hamvak-szorasa_1.jpg temetkezes-debrecen-hamvak-szorasa_2.jpg

Nem szükséges több 100 Km-t szállíttatni elhunytját hamvasztás céljából, mivel a Debreceni Köztemetőben kedvező feltételek mellett 2 napos határidővel végezzük el a hamvasztásokat!

Az AKSD Temetkezés Debrecen Város Kegyeleti Közszolgáltatójaként első kézből ad információt Önnek, s a temetési időpont kiválasztásában is gyors és rugalmas választási lehetőséget tudunk biztosítani az Ön számára.

Társaságunk teljes körűen minden teendőt elintéz Ön helyett!
Önnek nincs más dolga, csak hogy felvegye a kapcsolatot Társaságunkkal!

Forduljon hozzánk bizalommal, kérje házhoz menő ügyintézésünket vagy fáradjon be a Debreceni Köztemető I. számú kapujánál található Temetés felvételi Irodánkba, ahol egyszerre 4 munkatársunk áll az ügyfelek, így az Ön rendelkezésére is.

Kérje kedvezményes, az Ön igényeire szabott ajánlatainkat, vagy válasszon speciális, extra kedvezményeket tartalmazó csomagjaink közül!


Érdeklődjön Munkatársainknál!

A.K.S.D. Temetkezés
Nagyerdei Köztemető I. kapu
4028 Debrecen, Benczúr Gyula u. 6.
Telefon: 06-52/563-985
Mobil: 06-30/6561-389
Mobil: 06-20/228-6616
E-mail: info@aksd-temetkezes.hu
Web: www.aksd-temetkezes.hu


A hamvak szórásához szükséges temetkezési kellékek

A hamvasztásos szórásos temetéshez szükséges temetkezési kellékeink körét úgy alakítottuk ki, hogy a magas minőség szem előtt tartása mellett mindenki számára megnyugtató megoldást kínáljon. Bemutató termünkben az alacsonyabb árfekvésű farost hamvasztó koporsóktól a prémium minőségű keményfa hamvasztó koporsóig, az fenyőfa sírjelzőktől a prémium keményfa sírjelzőkig (fejfa vagy kereszt) a legjobb ár-érték arányt biztosítva tudunk megoldásokat kínálni. A szórásos temetés esetén nem szükséges urnát vásárolni, mivel a hamvak szóráshoz speciális szóró-urna szükséges, amelyet Társaságunk biztosít a temetéshez.

Hamvak szórása

Az elhunyt a temetés időpontja előtt 30 perccel felravatalozásra kerül a Kolumbárium épület nyitott ravatalozójában (a ravatalozás lehetséges az Ökumenikus Kápolnában vagy a Ravatalozó épületben is). A temetés megkezdése előtt 25 perccel az eltemettető részére megtörténik a hamvasztási dokumentumok átadása, valamint a megrendelt temetkezési szolgáltatások egyeztetése, majd a ravatalozó kollégák félrevonulnak, s biztosítják a szűk családnak a meghitt végső búcsút, majd kezdetét veszi a szertartás előtti csendes, igény szerint halk zene melletti búcsú.

A szertartást követően a ravatalozó kollégák és testőrök megkezdik a virágok és koszorúk szóró parcella szélére hordását és elhelyezését, majd ezt követően 2 fő testőr az urnát a szóró kegyhelyre helyezi. Ezt követően zenei aláfestés mellett elkezdődik a vízoszlopok játéka, majd a függőleges vízoszlop kialakulását követően a középpontban lévő szóró-urnából centrifugális erő elvén kiszórásra kerülnek a hamvak, amelyet a kupolaszerűen záródó víztömeg mos le a kegyhely alatt található sírhelybe.